Rik Cornelissen Intra Collective
3945
page-template-default,page,page-id-3945,theme-bridge,bridge-core-2.7.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Rik Cornelissen Intra-Collective

Het Rik Cornelissen Intra-Collective is een bijzonder ensemble waarvan de vermenging van ieders muzikale achtergrond op vele lagen de basis vormt. De composities en arrangementen zijn gemaakt voor en door de individuele spelers. De muziek verkent en overbrugt grenzen, is meditatief, explosief, kleurrijk en verrassend. Er is een continu spanningsveld tussen compositie en improvisatie, tussen ontwikkeling en stilstand en zweeft tussen muziekstijlen – geïmproviseerde kamermuziek is wellicht de meest passende omschrijving.

From Within, From Without

Op de grens van Brabant en Limburg bevindt zich een van de mooiste kunstroutes van Nederland. De Kapellenbaan is een bijzonder toeristisch traject dat loopt door Boxmeer, Cuijk en Gennep. De Nederlandse componist en accordeonist Rik Cornelissen is gefascineerd door de schoonheid van de kunstroute van de Kapellenbaan. Op basis van kunstwerken in Kunstroute Kapellenbaan heeft Cornelissen en zijn groep vier nieuwe composities geschreven, onder de noemer From Within, From Without.

 

Rik Cornelissen heeft een topensemble om zich heen verzameld’
November Music

Met als thema ‘rust en bezinning’ representeren de kunstwerken van de Kapellenbaan de relatie tussen mens en natuur. Het ‘alles ervaren’, het overbruggen van fysieke en imaginaire grenzen en meditatie zijn terugkerende componenten. Cornelissen kiest voor een kleurrijke ensemblebezetting. Muziek die het spanningsveld bewandelt tussen compositie en improvisatie, tussen ontwikkeling en stilstand, tussen polyfonie en homofonie, tussen eenheid en individualiteit en tussen verschillende muziektradities.

 

Oene van Geel | altviool, cajon, compositie
Miguel Boelens | sax
Rik Cornelissen | accordeon, compositie

Jeroen van Vliet | piano, compositie
Dion Nijland | contrabas, compositie

Dit project kwam tot stand met behulp van

Logo-BNG-Cultuurfonds-kleur-768x392
PBCF_Logo_oranje_RGB
Logo Prov Limburg gesubsidieerd door (kleur)
Logo_GemeenteGennep2020_rgb
logo-gemeente-rood

Eerstvolgende concerten

No Events