Jeff Heijne & Rik Cornelissen
4078
page-template-default,page,page-id-4078,theme-bridge,bridge-core-2.7.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Landscapes

Flamencogitarist Jeff Heijne en accordeonist Rik Cornelissen hebben beiden een onstilbare nieuwsgierigheid naar het ontdekken en samenbrengen van verschillende muziekgenres, in de zoektocht naar hun eigen geluid. Middels zelfgeschreven composities en arrangementen wordt u meegenomen op een reis door flamenco, latin, tango, jazz en klassieke muzieklandschappen. Een van de prachtige eigenschappen van zowel de gitaar als de accordeon, is de leidende en ondersteunende rollen die ze op zich kunnen nemen.Het resultaat is een afwisselend programma vol ritmische, verstillende, intieme, melancholische, krachtige, maar ook kwetsbare muziek. Een uitwisseling tussen twee topmusici met totaal verschillende achtergronden!

Jeff Heijne

Jeff volgde een unieke bachelor en master op het Conservatorium van Amsterdam met als hoofdvakdocent flamencogitarist Eric Vaarzon Morel en volgde daarnaast cursussen bij alom gerespecteerde flamenco gitaristen als Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodriguez, Manolo Franco, Paco Serrano en Tomatito. Hij toerde door Spanje met de Pablo Martinez Flamenco Jazz Band, speelde met Mascha van Nieuwkerk op het hoofdpodium van de Uitmarkt, toerde met het Nederlands Blazers Ensemble met ‘Troubadours’ door Nederland en heeft al verschillende optredens in prestigieuze Nederlandse concertzalen als het Concertgebouw, Muziekgebouw Eindhoven, Ahoy en het Bimhuis gegeven. Als  één van de vijf winnaars heeft Jeff de YAA-award 2018 (Young Artsupport Amsterdam) mogen ontvangen; een jaarlijks uitgereikte prijs aan jonge en bijzondere kunstenaars op het gebied van film, muziek, theater en kunst. Met het gewonnen geldbedrag heeft Jeff in eigen beheer zijn tweede CD: ‘Reflejos Del Alma’ gemaakt. Dit album ook wel reflecties van de ziel, is een muzikale reis door de leefwereld van Jeff Heijne, een eigenzinnige gitarist die op zoek is de grenzen tussen flamenco en andere muziekstijlen te vervagen. In zijn zelfgeschreven en gearrangeerde composities vertelt hij over ingrijpende ervaringen die invloed hebben gehad op zijn ontwikkeling als persoon en als gitarist. Gewapend met de gitaar gaat hij de strijd aan met stereotyperingen, bestaande conventies en thema’s als eenzaamheid, liefde en vluchten voor de realiteit.

Eerstvolgende concerten

No Events