Tocar
3275
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3275,theme-bridge,bridge-core-2.7.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Tocar

 

“Tocar” (Spaans) betekent aanraken, voelen, hanteren, contact maken, klinken, spelen… de muziek van Tocar gaat over levensvreugde en sensualiteit. Muziek die je verleidt en je raakt met de opwinding van het onbekende, het verlangen om te ontspannen en tegelijkertijd spannende ervaringen op te doen. De ruimte die je ervaart in de natuur, de vrijheid die je voelt tijdens het reizen. Een warmte die je omarmt en een briesje dat je streelt.

 

Tocar toont een muzikale openheid en blijft muzikale grenzen verkennen en overschrijden: tango, latin, jazz… Tocar is geïnspireerd door muziek van Astor Piazzolla, Bill Evans en Chick Corea. Verschillende genres worden met elkaar vermengd, als het mengen van kruiden en specerijen in een exotisch gerecht.

 

Rik Cornelissen | accordeon
Wim Warman | piano
Taco Nieuwenhuizen Segaar | bas
Enrique Firpi | drums

Album “Birds of Paradise” (2016)

 

De kleurrijke verschijning van de paradijsvogel, bereikt door natuurlijke selectie en vermenging, symboliseert de muziek van Tocar. Een pittoresk palet van kleuren en stijlen wordt op een natuurlijke manier gemengd om iets nieuws te creëren. De composities en arrangementen die hiervan zijn afgeleid, hebben Tocar een uniek geluid gegeven – open en toegankelijk, ingetogen maar explosief.

Eerstvolgende concerten Tocar

No Events