Trifid
3192
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3192,theme-bridge,bridge-core-2.7.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Trifid

 

De Trifid-nevel, een gebied in onze Melkweg, is een ongebruikelijke combinatie van drie ruimtelijke gebeurtenissen. Het jonge energieveld is constant in beweging en is vanaf de aarde te zien als een kleurrijk en helder fenomeen.

 

TRIFID onderzoekt en ontdekt de unieke samensmelting van accordeon, vibrafoon en contrabas. Het resultaat is een opwindend en intens perspectief van iets dat het beste kan worden omschreven als een levendig, maar toch sereen en intiem, energieveld vol lyriek en mysterie.

 

Rik Cornelissen | accordeon
Vincent Houdijk | vibrafoon
Maciej Domaradzki | contrabas

Album “Sounds of Interstellar Space” (2021)

 

Sounds of Interstellar Space is een reis vanaf de aarde door ons zonnestelsel en verder naar de interstellaire ruimte. Gesonificeerde ruimtevoorwerpen vormden het gesteente en de routekaart voor de compositie, door een sfeer op te roepen of om een melodie, harmonie of ritme op gang te brengen. TRIFID raakte verstrengeld met het universum om, zoals Mark McCoughrean (Senior advisor for Science & Exploration, ESA) en Günther Hasinger (Director of Science, ESA) het treffend in de liner notes verwoordden, een plek te creëren die ergens tussen het vertrouwde en het onbekende ligt. ​

 

Sounds of Interstellar Space is een compositie van 30 minuten, geschreven door Rik Cornelissen voor de concertreeks Sounds of Interstellar Space (2019-2020) en opgenomen in de Hervormde Kerk in Aartswoud op 23 augustus 2020.

 

“[The listener is] rewarded with an experience that is captivating, thought provoking and technically brilliant. The trio converse with each other through a melodic form that is at once complex and languorous.”

Peter Hoetjes, All About Jazz

“De opzet van Sounds of Interstellar Space is doordacht en mooi. Daarbij slaagt [TRIFID] er op een fraaie manier in zijn eigen energieveld te creëren waarin mystiek, lyriek en zachtmoedigheid om voorrang strijden. Trifid wiegt zijn muziek door de intrigerende combinatie van slechts drie instrumenten.

Rinus van der Heijden, Jazznu.com

Album “Dreamscape” (2018)

 

Hoewel veel wetenschappers enorme kennis hebben bijgedragen, blijft het universum moeilijk te begrijpen. Daarom is het inspirerend om te proberen een essentie van de kosmos in muziek te vangen. In de zoektocht naar vrijheid en eenheid proberen we onszelf nergens te beperken terwijl we zweven in de eindeloze en ongrijpbare interstellaire ruimte van de kosmos om ons droomlandschap te creëren. Met Teus Nobel op bugel en Oene van Geel op altviool en zang

“Dreamscape’s title certainly suits the album, as the theme holding its songs together acts like some sort of extraterrestrial glue, creating a heavily, ethereal atmosphere. The accordion, vibraphone, and double bass are a trio about as rare as Halley’s Comet, and arouse an equal amount of curiosity.”
Peter Hoetjes, All About Jazz

 

“A fascinating group with an complete own sound idiom…new sonic territory explorations, transcending stylist boundaries, sheer magic!”
Harold van Grinsven, JIN JAZZ